3720 Radford Street Louisville, KY 40203

+1 502-233-6889

Grote parkeerplaats in een kleine ruimte Puzzelparkeren

Door de snelle toename van persoonlijke voertuigen in India, worden steden geconfronteerd met ernstige verkeersopstoppingen. De invoering van eenrichtingsverkeer heeft op tal van plaatsen gevolgen voor de veiligheid van voetgangers en het brandstofverbruik.

Commerciële sectoren kampen met een ernstig parkeertekort. Ongevallen worden veroorzaakt door willekeurig parkeren, waardoor de doorstroming wordt belemmerd. Als gevolg hiervan kan een parkeersysteem met meerdere niveaus worden gebruikt om de parkeercapaciteit te vergroten door gebruik te maken van verticale in plaats van horizontale ruimte. Opritten of autoliften daarentegen gebruiken vaak zoveel parkeerruimte dat er geen capaciteit meer bij kan. Mechanische parkeersystemen lijken in deze omstandigheden de beste en meest kosteneffectieve oplossing. Het puzzelparkeersysteem is een van de meest voorkomende typen geautomatiseerde parkeersystemen.

Slimme parkeerarrangementen zijn puzzelparkeersystemen. Van veraf lijkt de werking van het systeem op die van een schuifpuzzel, vandaar de naam. Het is een volledig geautomatiseerd parkeersysteem dat combinatiepallets gebruikt om parkeerplaatsen horizontaal en verticaal te verplaatsen, net als een puzzel, om voertuigen te parkeren en op te halen. Elke woning kan profiteren van een puzzelparkeersysteem, dat eenvoudig is in te stellen en aan te passen.

Een Puzzle-parkeersysteem heeft meestal 2 tot 6 lagen bovengronds zonder kuilen en 2 tot 3 niveaus ondergronds met kuilen, waardoor de ruimte zo efficiënt mogelijk kan worden gebruikt. Horizontaal, afhankelijk van het beschikbare horizontale gebied, kan het zich uitstrekken tot elke lengte. Het is ideaal voor nieuwe ontwikkelingen op dichtbevolkte plaatsen waar ruimte van groot belang is en elke centimeter telt. Het puzzelparkeersysteem heeft een zijsnelheid van 7 meter per minuut en een verticale hefsnelheid van ongeveer 3 meter per minuut voor niveaus 2 tot 6. Bovendien heeft het, omdat het in tandem werkt, geen effect op de tijd die nodig is om een auto terwijl u tegelijkertijd parkeert. Residentiële, gemengde en openbare garages in drukke stedelijke gebieden zijn uitstekend geschikt voor puzzelparkeersystemen. De werkingsprincipes van Puzzle Parking

Pallet- en stapelparkeersystemen worden gecombineerd om het puzzelparkeersysteem te creëren. In plaats van een bepaalde ruimte te gebruiken, kunt u uw auto parkeren via meerdere toegangspunten. Wanneer u uit uw auto stapt en deze op een bepaald platform achterlaat, wordt deze automatisch op de juiste hoogte gebracht. Uw auto rijdt dan zelf naar de gewenste locatie, waardoor u tijd en energie bespaart. Terwijl de auto meerdere verdiepingen omhoog wordt getild, herschikt elk niveau de auto’s om ruimte te creëren voor de geparkeerde auto. De tussenliggende parkeerlagen moeten te allen tijde één sleuf leeg laten zodat de auto’s zijwaarts kunnen rijden tijdens de herschikking en splitsing. Met dit type opstelling kunt u ook een voertuig laden en lossen zonder de andere auto’s eronder te hoeven verwijderen, waardoor het systeem volledig autonoom is. Hierdoor hoeven chauffeurs slechts korte tijd te wachten om hun voertuig op te halen of te parkeren.

De voordelen van puzzelparkeren

Beginnend met de systemen met twee niveaus, is een minimale vrije hoogte van 11′ 7 3/4″ vereist. Hieronder volgen enkele voordelen:

  • Om onafhankelijke toegang te bieden, worden meerdere vermeldingen gebruikt.
  • SUV’s passen op de grote parkeerplaats.
  • Er is geen put nodig en deze kan worden gebruikt op de bovenste verdiepingen van een garage.
  • Bediening tegen lage kosten
  • Eenvoudig te gebruiken en te onderhouden

Van -2 tot +6 variatieniveaus zijn mogelijk.